Hozzávalók: 15 deka vaj, 18 deka
cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 4 tojás sárga, 10 deka darált dió,
10 deka főtt és darált gesztenye (hámozva mérve), 5 deka nyers, darált
sárgarépa, rum, 8 deka zsemlyemorzsa, 1/2 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, 4 tojás
fehérjének a habja
Töltelékhez: 10 deka főtt, darált gesztenye, 6 deka darált és
megpirított mogyoró, kevés édesített tej, 3 deka vaj, 1 evőkanál rum, 1 szelet
reszelt csokoládé
Elkészítés: A vajat habosra
keverjük a többi hozzávalókat, a fenti sorrendben belekeverjük, a morzsát a
sütőporral összekeverve, utoljára pedig a habot. Közepes tűz mellett kb. 35
percig sütjük. Kihűlve átvágjuk, a következő töltelékkel megtöltjük,
cukormázzal bevonjuk, és pralinéval díszítjük.
Töltelék: A gesztenyét és a mogyorót tejjel vastagra
felfőzzük, kihűlve habosra kevert vajjal elkeverjük, rumot és a csokoládét
hozzáadjuk.
Máz: 15 deka szitált porcukrot 3 kanál hideg vízzel simára
keverünk.