Soproni torta



Hozzávalók: 15 deka vaj, 18 deka cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 4 tojás sárga, 10 deka darált dió, 10 deka főtt és darált gesztenye (hámozva mérve), 5 deka nyers, darált sárgarépa, rum, 8 deka zsemlyemorzsa, 1/2 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, 4 tojás fehérjének a habja
Töltelékhez: 10 deka főtt, darált gesztenye, 6 deka darált és megpirított mogyoró, kevés édesített tej, 3 deka vaj, 1 evőkanál rum, 1 szelet reszelt csokoládé
Elkészítés: A vajat habosra keverjük a többi hozzávalókat, a fenti sorrendben belekeverjük, a morzsát a sütőporral összekeverve, utoljára pedig a habot. Közepes tűz mellett kb. 35 percig sütjük. Kihűlve átvágjuk, a következő töltelékkel megtöltjük, cukormázzal bevonjuk, és pralinéval díszítjük.
Töltelék: A gesztenyét és a mogyorót tejjel vastagra felfőzzük, kihűlve habosra kevert vajjal elkeverjük, rumot és a csokoládét hozzáadjuk.
Máz: 15 deka szitált porcukrot 3 kanál hideg vízzel simára keverünk.