Hozzávalók: 38 deka liszt, 1 cs.
dr. Oetker-féle "Backin" sütőporral keverve, 14 deka vaj, 4
tojássárga, csipet só, 1 evőkanál porcukor, 1 deci tej
A bevonásához: 4 tojásfehérjének habja, 20 deka porcukor, 1 cs. dr.
Oetker-féle vanillincukor, baracklekvár
Elkészítése: A vajat a cukorral
és a tojássárgával habosra elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet,
sót és tejet, és deszkára öntve jól eldolgozzuk. Ha nagyon szívós lenne, még
tejet adunk hozzá úgy, hogy könnyű, lágy tésztát kapjunk. Zsírozott, lisztezett
tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, a teteiére a cukros habot elkenjük,
és középerős tűznél sütjük.