Hölgyszeszély



Hozzávalók: 38 deka liszt, 1 cs. dr. Oetker-féle "Backin" sütőporral keverve, 14 deka vaj, 4 tojássárga, csipet só, 1 evőkanál porcukor, 1 deci tej
A bevonásához: 4 tojásfehérjének habja, 20 deka porcukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, baracklekvár
Elkészítése: A vajat a cukorral és a tojássárgával habosra elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, sót és tejet, és deszkára öntve jól eldolgozzuk. Ha nagyon szívós lenne, még tejet adunk hozzá úgy, hogy könnyű, lágy tésztát kapjunk. Zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, a teteiére a cukros habot elkenjük, és középerős tűznél sütjük.