Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2
teáskanál dr. Oetker sütőpor, 6 dkg cukor, 1 tojás, 10 dkg vaj, 1-2 ek. tej.
Töltelék: 15 dkg mogyoró, 6 dkg
cukor, 1 tojásfehérje, 3 ek. víz.
Bekenésre: 1 tojássárgája.
Készítése. A lisztet a sütőporral
elvegyítjük, és a gyúródeszkára szitáljuk. Közepébe egy mélyedést nyomunk, abba
tesszük a cukrot, tojást, tejet, és a liszt egy részével sűrű péppé keverjük.
Az apró darabokra vágott vajat ráhelyezzük, liszttel betakarjuk, gombóccá
összenyomjuk, majd a közepéből kiindulva, gyorsan sima tésztává gyúrjuk.
Téglaalakúra kisodorjuk, a tölteléket egyenletesen rákenjük, és hosszában
összesodorjuk. Patkóformában tepsire tesszük, tojássárgájával bekenjük. - A
töltelékhez a mogyorót ledaráljuk, és a többi hozzávalóval elkeverjük.
Sütési idő: 40 perc, jó közép-meleg,
sütőben.