Mézeskalács



Hozzávalók: 5 dkg vaj, 35 dkg méz, 10 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 1 tojás, 2 ek. rum, 1 kávéskanál tört ánizs, 1 kk. tört fahéj, 50 dkg liszt, 1 cs. Dr.Oetker sütőpor, 1.25 dl tej, 3 dkg cukrozott narancshéj, 5 dkg mandula.
Beszóráshoz: kevés porcukor.
Készítése: A mézet melegvízre állítva feloldjuk, és egy tálba tesszük. Ehhez keverjük a vajat, cukrot, vaníliás cukrot, a tojást, és fűszereket. A kihűlt anyagba a sütőporral vegyített lisztet felváltva a tejjel, hozzákeverjük. Zsírozott formába (oldalait nem szabad zsírozni!) öntjük, a széleit kissé magasabbra húzzuk.
Sütés után porcukrozzuk.
Sütési idő: 55 perc, közép-meleg, sütőben.