Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 cs
Dr.Oetker sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, kevés só, 1
ek. rum, 2 egész tojás, 1 citrom héja, 15-17 dkg vaj, 25 dkg áttört túró, 15
dkg mazsola, 12 dkg tisztított, reszelt mandula.
Bekenésre, sütés után: kevés olvasztott
vaj.
Beszóráshoz. kevés porcukor.
Készítése: A sütőporral vegyített
lisztet a gyúrótáblára szitáljuk, közepére mélyedést nyomunk, abba tesszük, a
cukrot, tojást, ízeket, rumot; a liszt egy részével sűrű pépet keverünk, arra
rakjuk a darabokra vágott hideg vajat, az áttört túrót, a tisztított mazsolát,
és mandulát. Liszttel betemetjük, gombóccá összenyomjuk, és a közepéből
kiindulva, az egészet gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Ovális formára kinyújtjuk,
cipóformára összehajtjuk, és zsírozott lemezen sütjük.
Sütési ideje: 70-80 perc, gyenge,
közép-meleg, sütőben.
Sütés után rögtön bekenjük
olvasztott vajjal, és behintjük porcukorral.