Piskótatekercs 1.
A tésztához: 2 tojás, 3 ek. víz,
10 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 6 dkg liszt, 1 cs. Dr. Oetker
vaníliakrém-por, 1 sima teáskanál Dr.Oetker sütőpor.
Töltelék: gyümölcsíz.
Behintésre: kevés porcukor.
Készítése: A tojások sárgáit
habverővel, a vízzel, sűrű krémmé verjük, azután kanalanként a vaníliás
cukorral kevert cukor 2/3 részét adjuk hozzá, és addig verjük, míg sűrű
krémszerű masszát kapunk. A tojásfehérjét habbá verjük, azután tovább verve
hozzáadjuk kanalanként a maradék cukrot. A habnak oly keménynek kell lennie,
hogy késsel elvágva, a vágás helye látható legyen rajta. A habot a tojáskrémbe
tesszük, erre szitáljuk a krém- és sütőporral a lisztet. A habverővel most
vigyázva mindezt egyik oldalról a másik oldalra húzzuk, a masszát a habverőn át
leejtjük, és ezt addig folytatjuk, míg a liszt jól elvegyült benne. Zsírozott,
papírral bélelt tepsibe simítjuk, egyenletesen, és 10-15 percig sütjük, jó
meleg sütőben.
Piskótatekercs 2.
Tészta: 5 tojás, 10 dkg cukor, 1
csomag Dr.Oetker vaníliás cukor, 11 dkg Dr.Oetker "Gustin".
Töltelék: gyümölcsíz.
Beszóráshoz: porcukor.
Készítése: A tojássárgáját 5 dkg
cukorral és vaníliás cukorral krémszerű anyaggá keverjük. A fehérjékből kemény
habot verünk, a fennmaradt cukrot kanalanként átkeverjük benne. A habnak oly
keménynek kell lennie, hogyha késsel átvágjuk, az jól látható legyen. A habot a
tojáskrémre tesszük, és rászitáljuk a gusztint. Vigyázva a krém alá húzzuk.
Zsírozott, papírral bélelt tepsire öntjük (a papírt is zsírozni!).
Sütési idő 10-15 perc, erős
tűznél.
Ha megsült, a tésztát a
papírjánál megemelve, cukorral behintett papírra borítjuk, a papírt lehúzzuk
róla, bekenjük gyümölcsízzel, rögtön felsodorjuk, és cukorral behintjük.