Piskótatekercs


Piskótatekercs 1.

A tésztához: 2 tojás, 3 ek. víz, 10 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 6 dkg liszt, 1 cs. Dr. Oetker vaníliakrém-por, 1 sima teáskanál Dr.Oetker sütőpor.
Töltelék: gyümölcsíz.
Behintésre: kevés porcukor.
Készítése: A tojások sárgáit habverővel, a vízzel, sűrű krémmé verjük, azután kanalanként a vaníliás cukorral kevert cukor 2/3 részét adjuk hozzá, és addig verjük, míg sűrű krémszerű masszát kapunk. A tojásfehérjét habbá verjük, azután tovább verve hozzáadjuk kanalanként a maradék cukrot. A habnak oly keménynek kell lennie, hogy késsel elvágva, a vágás helye látható legyen rajta. A habot a tojáskrémbe tesszük, erre szitáljuk a krém- és sütőporral a lisztet. A habverővel most vigyázva mindezt egyik oldalról a másik oldalra húzzuk, a masszát a habverőn át leejtjük, és ezt addig folytatjuk, míg a liszt jól elvegyült benne. Zsírozott, papírral bélelt tepsibe simítjuk, egyenletesen, és 10-15 percig sütjük, jó meleg sütőben.

Piskótatekercs 2.

Tészta: 5 tojás, 10 dkg cukor, 1 csomag Dr.Oetker vaníliás cukor, 11 dkg Dr.Oetker "Gustin".
Töltelék: gyümölcsíz.
Beszóráshoz: porcukor.
Készítése: A tojássárgáját 5 dkg cukorral és vaníliás cukorral krémszerű anyaggá keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk, a fennmaradt cukrot kanalanként átkeverjük benne. A habnak oly keménynek kell lennie, hogyha késsel átvágjuk, az jól látható legyen. A habot a tojáskrémre tesszük, és rászitáljuk a gusztint. Vigyázva a krém alá húzzuk. Zsírozott, papírral bélelt tepsire öntjük (a papírt is zsírozni!).
Sütési idő 10-15 perc, erős tűznél.
Ha megsült, a tésztát a papírjánál megemelve, cukorral behintett papírra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, bekenjük gyümölcsízzel, rögtön felsodorjuk, és cukorral behintjük.