Indiáner



Hozzávalók: 12.5 deka vaj, 2 tojás sárga, 12-15 deka cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 3 deka dara, 3 deka dr. Oetker-féle "Gusztin", 1 citrom leve és reszelt héja, 20 deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, 1 csésze tej, 2 fehérjének habja, tejszínhab
Elkészítés: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, cukrot, vanillincukrot, darát és a Gusztin lisztet (?), valamint annyi citromlevét, és héját, amennyit megfelelőnek tartunk, majd felváltva a sütőporral kevert lisztet és a tejet, legutoljára a kemény tojáshabot. Fél kuglóf formácskát kizsírozunk, kilisztezünk, a tésztával félig megtöltjük és közepes tűznél kb. 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, mélyedést vájunk, rácsra tesszük, és csokoládémázzal bevonjuk, tejszínhabbal megtöltjük, és mindig kettőt összeteszünk.
Csokoládémáz: 1/8 liter vizet, 3 deka cukorral szálasra főzünk, 3 szelet csokoládét 2 deka vajjal megpuhítunk, a forró cukrot lassanként a csokoládéval összekeverjük.