Hozzávalók: 12.5 deka vaj, 2
tojás sárga, 12-15 deka cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 3 deka
dara, 3 deka dr. Oetker-féle "Gusztin", 1 citrom leve és reszelt
héja, 20 deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, 1 csésze tej, 2 fehérjének
habja, tejszínhab
Elkészítés: A vajat habosra
keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, cukrot, vanillincukrot, darát és a
Gusztin lisztet (?), valamint annyi citromlevét, és héját, amennyit
megfelelőnek tartunk, majd felváltva a sütőporral kevert lisztet és a tejet,
legutoljára a kemény tojáshabot. Fél kuglóf formácskát kizsírozunk,
kilisztezünk, a tésztával félig megtöltjük és közepes tűznél kb. 20-25 percig
sütjük. Ha kihűlt, mélyedést vájunk, rácsra tesszük, és csokoládémázzal
bevonjuk, tejszínhabbal megtöltjük, és mindig kettőt összeteszünk.
Csokoládémáz: 1/8 liter vizet, 3 deka cukorral szálasra
főzünk, 3 szelet csokoládét 2 deka vajjal megpuhítunk, a forró cukrot
lassanként a csokoládéval összekeverjük.