Hozzávalók: 8 deka vaj, 4 deka
cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, csipet só, 1/2 citrom reszelt héja,
4 egész tojás, fél narancs héja és leve, 25 deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle
"Backin" sütőporral keverve, hámozott, hosszúkásra vágott mandula,
tejszínhab
Leöntéséhez: 1/8 liter víz, 20
deka cukor, fél narancs és 1 citrom leve, 1-2 evőkanál rum
Elkészítése: A vajat, cukrot és
vanillincukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a többi anyagokat, jól
elkeverjük és zsírozott koszorúformában, középerős tűznél kb. 40 percig sütjük.
Még melegen a következő meleg folyadékkal leöntjük. A cukrot a vízzel forrásig
főzzük, hozzáadjuk a citrom-narancslevet, valamint a rumot. Ha a leöntött kalács
kihűlt és a folyadékot felszívta, hosszúkásra vagdalt mandulával megtűzdeljük,
és tejszínhabbal beborítjuk.