Rumos kalács tejszínhabbal



Hozzávalók: 8 deka vaj, 4 deka cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, csipet só, 1/2 citrom reszelt héja, 4 egész tojás, fél narancs héja és leve, 25 deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle "Backin" sütőporral keverve, hámozott, hosszúkásra vágott mandula, tejszínhab
Leöntéséhez: 1/8 liter víz, 20 deka cukor, fél narancs és 1 citrom leve, 1-2 evőkanál rum
Elkészítése: A vajat, cukrot és vanillincukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a többi anyagokat, jól elkeverjük és zsírozott koszorúformában, középerős tűznél kb. 40 percig sütjük. Még melegen a következő meleg folyadékkal leöntjük. A cukrot a vízzel forrásig főzzük, hozzáadjuk a citrom-narancslevet, valamint a rumot. Ha a leöntött kalács kihűlt és a folyadékot felszívta, hosszúkásra vagdalt mandulával megtűzdeljük, és tejszínhabbal beborítjuk.