Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1.5
sima teáskanál Dr.Oetker sütőpor, 15 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor,
4 ek. víz, 10 dkg vaj.
Bekenésre tejföl, vagy
tojássárgája.
Beszóráshoz: cukor.
Díszítéshez: kevés mazsola.
Készítése: A sütőporral vegyített
lisztet a gyúrótáblára szitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, a cukrot,
vaníliás cukrot és vizet beleadjuk, villával, liszttel együtt sűrű péppé
keverjük. A darabosra vágott vajat a tetejére helyezzük, a lisztet felhúzzuk
rá, s gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Vékonyra kisodorjuk, tejföllel bekenjük,
és cukorral beszórjuk. Derelyemetszővel négyszögekbe vágjuk, közepét mazsolával
díszítjük, és tepsin aranysárgára sütjük.
Sütési idő 10 perc, erős tűz
mellett.
5-7 dkg vaj, 1 tojás! Is,
elegendő, burgonya segítségével, hogy többféle kitűnő tésztát készíthessünk.