Ropogós teasütemény



Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1.5 sima teáskanál Dr.Oetker sütőpor, 15 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 4 ek. víz, 10 dkg vaj.
Bekenésre tejföl, vagy tojássárgája.
Beszóráshoz: cukor.
Díszítéshez: kevés mazsola.
Készítése: A sütőporral vegyített lisztet a gyúrótáblára szitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, a cukrot, vaníliás cukrot és vizet beleadjuk, villával, liszttel együtt sűrű péppé keverjük. A darabosra vágott vajat a tetejére helyezzük, a lisztet felhúzzuk rá, s gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Vékonyra kisodorjuk, tejföllel bekenjük, és cukorral beszórjuk. Derelyemetszővel négyszögekbe vágjuk, közepét mazsolával díszítjük, és tepsin aranysárgára sütjük.
Sütési idő 10 perc, erős tűz mellett.
5-7 dkg vaj, 1 tojás! Is, elegendő, burgonya segítségével, hogy többféle kitűnő tésztát készíthessünk.