Madártej



Hozzávalók: 1/2 liter tej, 2 tolás, 10 deka cukor, 1/2 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vaníliamártás, 1 deci tej
Elkészítése: A tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadunk 5 deka cukrot, és tovább verjük, míg egészen kemény lesz. A tejet felfőzzük, a habmasszából kanállal galuskát szaggatunk, és a forró tejbe rakjuk, hol az, pár másodperc alatt megszilárdul, akkor kivesszük. Közben a pudingport 1 deci tejjel feloldjuk, hozzákeverjük a vanillincukrot, 5 deka cukrot és folytonos keverés mellett a forró tejbe öntjük és felfőzzük. Kihűlésig keverjük, majd üvegtálba öntjük, és a tetejére adagoljuk a habgaluskákat.