Hozzávalók: 12.5 deka vaj, 16
deka cukor, 3-4 tojás, 1/2 kg liszt, 1 citrom, 1/4 liter tej, 1 cs. dr.
Oetker-féle sütőpor, 8 deka kakaó
Elkészítés: A vajat habosra
keverjük, lassanként 12 és fél deka cukrot a tojás sárgáját, a lisztet és a
tejet egy kevés maradék kivételével alaposan összekeverjük. Egy citromnak a
héját és levét, valamint a sütőport és a keményre vert tojáshabot hozzáadjuk, a
masszát elosztjuk és az egyik részébe a kakaót, a maradék tejet (kb. 2
evőkanállal) és a többi cukrot hozzávegyítjük, és jól összekeverjük. Egy
kizsírozott formába öntjük olyképp, hogy egy teljesen tele kanállal felváltva
egy sötét és egy világos masszát helyezünk. Egy óráig sütjük.