Márványkalács



Hozzávalók: 12.5 deka vaj, 16 deka cukor, 3-4 tojás, 1/2 kg liszt, 1 citrom, 1/4 liter tej, 1 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, 8 deka kakaó
Elkészítés: A vajat habosra keverjük, lassanként 12 és fél deka cukrot a tojás sárgáját, a lisztet és a tejet egy kevés maradék kivételével alaposan összekeverjük. Egy citromnak a héját és levét, valamint a sütőport és a keményre vert tojáshabot hozzáadjuk, a masszát elosztjuk és az egyik részébe a kakaót, a maradék tejet (kb. 2 evőkanállal) és a többi cukrot hozzávegyítjük, és jól összekeverjük. Egy kizsírozott formába öntjük olyképp, hogy egy teljesen tele kanállal felváltva egy sötét és egy világos masszát helyezünk. Egy óráig sütjük.