Habüstbe téve 7 dkg margarint, 15
dkg cukrot, 3 tojást, 2 ek. mézet, vízfürdőbe (vízzel félig telt edénybe)
állítva, habverővel, állandó, erőteljes keveréssel felmelegítjük (kb. 5 perc).
Az így felmelegített masszát 50 dkg liszttel és 2 cs. sütőporral simára
keverjük. Az elkészített tésztát 4 részre osztjuk, 15-20 percig hűtőben
pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán, egyenként jól kidolgozzuk, és tepsi
nagyságúra nyújtjuk. A mézes lapokat előmelegített, közepesen meleg (kb.
135-150 C) sütőben kisütjük. Tejbegrízt főzünk 5 dl tejből, 10 dkg búzadarából,
20 dkg cukorból. Ha kihűlt, 25 dkg margarinnal habosra keverjük, és három
részre osztjuk. 10 dkg sárgabarack lekvárt és 5 dkg aszalt meggyet (vagy egyéb
aszalt gyümölcsöt) három részre osztva, a három mézeslapot megkenjük 1-1 adag
lekvárral, búzadarás töltelékkel és meghintjük aszalt meggyel. A lapokat
egymásra tesszük, a negyedik lappal beborítjuk, enyhén megnyomkodjuk, és
hűtőben 30-40 percig pihentetjük. A felszeletelt mézes krémest vaníliás
porcukorral meghintjük.