Hozzávalók: 17 deka vaj, 15 deka
cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 2 egész tojás, 3 tojássárga, egy
citrom leve, 20 deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle "Backin"
sütőporral keverve, 5 deka mazsola, 3 deka citronát, 3 deka cukrozott
narancshéj, néhány csepp rum, 3 tojásfehérje habja, gyümölcsíz a megkenéséhez
Elkészítése: A vajat habosra
keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, tojást, tojássárgát,
citromlevet és addig keverjük az egészet, míg szép sűrű lesz. Ezután hozzáadjuk
a többi anyagokat, legvégül a tojáshabját és zsírozott tortaformában középerős
tűznél kb. 45 percig sütjük. Kihűlés után pikáns vörös gyümölcsízzel (ribizke)
megkenjük a tetejét és oldalát, és a tortát rummázzal bevonjuk. Fogyasztás
előtt 1-2 napig álljon.
Rummáz: 15 deka szitált porcukor,
2-3 evőkanálnyi forró vízzel elkeverni és kb. 8-10 csepp erős rummal ízesíteni.