Orosz torta



Hozzávalók: 17 deka vaj, 15 deka cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 2 egész tojás, 3 tojássárga, egy citrom leve, 20 deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle "Backin" sütőporral keverve, 5 deka mazsola, 3 deka citronát, 3 deka cukrozott narancshéj, néhány csepp rum, 3 tojásfehérje habja, gyümölcsíz a megkenéséhez
Elkészítése: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, tojást, tojássárgát, citromlevet és addig keverjük az egészet, míg szép sűrű lesz. Ezután hozzáadjuk a többi anyagokat, legvégül a tojáshabját és zsírozott tortaformában középerős tűznél kb. 45 percig sütjük. Kihűlés után pikáns vörös gyümölcsízzel (ribizke) megkenjük a tetejét és oldalát, és a tortát rummázzal bevonjuk. Fogyasztás előtt 1-2 napig álljon.
Rummáz: 15 deka szitált porcukor, 2-3 evőkanálnyi forró vízzel elkeverni és kb. 8-10 csepp erős rummal ízesíteni.