Hozzávalók: 5 deka vaj, 10 deka
cukor, 4 tolás, 1 szelet csokoládé, 1 evőkanál kakaó, kevés finomra törött
fahéj, szegfűszeg, 10 deka darált dió, 1/2 cs. dr. Oetker-féle
"Backin" sütőpor, 6 deka zsemlyemorzsa, kevés rum, 4 evőkanál
feketekávé
A megszórásához: ribiszkelekvár,
mandula
A mázhoz: 6 deka vaj vagy növény
zsír, 6 deka puhított csokoládé
Készítése: A vajat a cukorral
habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgát, reszelt csokoládét, kakaót,
fűszert, a sütőporral kevert diót, végül a tojásfehérjék kemény habját és a
rummal nedvesített zsemlyemorzsát. Zsírozott, zsemlyemorzsával kiszórt
őzhátformában megsütjük. Ha kihűlt, gyümölcsízzel megtöltjük, a mázzal
bevonjuk, és hosszúkásra vagdalt mandulával megtűzdeljük.
Máz: A vajat felolvasztjuk, a
csokoládét hozzáadjuk, és simára kikeverjük.