Krémszeletek vajastésztából



Hozzávalók: 25 deka sima liszt, 25 deka vaj, csipet só
A töltelékhez: 1 cs. dr. Oetker-féle "Dibona" krémpor vanília ízzel, 1/2 liter hideg tej, 10 deka cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 2 tojásfehérjének habja
A mázhoz: 15 deka szitált porcukor, 1-2 evőkanálnyi forró víz
Elkészítése: A vajat és 8 deka lisztet összedolgozzuk, téglaalakúvá formáljuk, és hideg helyre állítjuk. A többi 17 deka liszt, só és 1 pohár langyos vízzel rétestésztát készítünk, melyet 10 percig pihentetünk. Ezután vékonyra kinyújtjuk, a fenti téglaalakú vajat reáhelyezzük, összehajtjuk és 10 percre hideg helyre tesszük. Ennek elteltével kinyújtjuk, újra összehajtjuk, és ismét pihentetjük. Ha ezen eljárást többször megismételjük, a tésztát kinyújtjuk, és két lapot sütünk belőle jó tűznél kb. 20-25 perc alatt. Ha kihűltek, az egyik lapot a krémmel megkenjük, a másik lapot reátesszük, cukormázzal bevonjuk, és éles késsel szeletekre vágjuk.
Töltelék: A tejből 8 evőkanálnyit elveszűnk és azzal a krémport elkeverjük, és 5 percig állni hagyjuk. A fennmaradt tejet a cukor és vanillincukorral felfőzzük, a tűzről levéve a feloldott krémport közékeverjük, majd állandó keverés mellett 3-4 percig erősen felfőzzük. A kemény tojáshabot hozzáadjuk és az egészet, addig keverjük, míg teljesen ki nem hűlt.
Máz: A cukrot a vízzel sűrű péppé keverjük.