Hozzávalók: 25 deka sima liszt,
25 deka vaj, csipet só
A töltelékhez: 1 cs. dr.
Oetker-féle "Dibona" krémpor vanília ízzel, 1/2 liter hideg tej, 10
deka cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 2 tojásfehérjének habja
A mázhoz: 15 deka szitált
porcukor, 1-2 evőkanálnyi forró víz
Elkészítése: A vajat és 8 deka
lisztet összedolgozzuk, téglaalakúvá formáljuk, és hideg helyre állítjuk. A
többi 17 deka liszt, só és 1 pohár langyos vízzel rétestésztát készítünk,
melyet 10 percig pihentetünk. Ezután vékonyra kinyújtjuk, a fenti téglaalakú
vajat reáhelyezzük, összehajtjuk és 10 percre hideg helyre tesszük. Ennek
elteltével kinyújtjuk, újra összehajtjuk, és ismét pihentetjük. Ha ezen
eljárást többször megismételjük, a tésztát kinyújtjuk, és két lapot sütünk
belőle jó tűznél kb. 20-25 perc alatt. Ha kihűltek, az egyik lapot a krémmel
megkenjük, a másik lapot reátesszük, cukormázzal bevonjuk, és éles késsel
szeletekre vágjuk.
Töltelék: A tejből 8 evőkanálnyit
elveszűnk és azzal a krémport elkeverjük, és 5 percig állni hagyjuk. A
fennmaradt tejet a cukor és vanillincukorral felfőzzük, a tűzről levéve a
feloldott krémport közékeverjük, majd állandó keverés mellett 3-4 percig erősen
felfőzzük. A kemény tojáshabot hozzáadjuk és az egészet, addig keverjük, míg
teljesen ki nem hűlt.
Máz: A cukrot a vízzel sűrű péppé
keverjük.