Kávékalács



Hozzávalók: 20 deka vaj, 25 deka cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 kanál rum, 1 teakanál őrölt fahéj, 1 teakanál ánizs, 1 teakanál szegfűszeg, 1 teakanál muskátdió őrölve (szerecsendió), 2 szelet csokoládé, 50 deka liszt, 1 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, tej szükség szerint
Elkészítés: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, tojást, citrom és rum ízt és a fűszereket, majd a reszelt csokoládét, a sütőporral kevert tisztet és annyi tejet, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól zsírozott, lisztezett kuglóf, vagy koszorúformában közepes tűznél 45-50 percig sütjük. A kalács igen puha, ezért lehet néhánynapos is, annál finomabb.