Hozzávalók: 12 dkg vaj, 15 dkg
cukor, 2 tojás, 1/2 citrom leve, és reszelt héja, 1 cs. Dr.Oetker
vaníliakrém-por, kb. 1/4 l tej, 45 dkg liszt, 1 cs. Dr.Oetker sütőpor, 12 dkg
mazsola.
Készítése: A vajat habosra
keverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, tojást, citromot, és a kevés tejjel
elkevert krémport. A sütőporral vegyített lisztet megszitáljuk, és felváltva a
tejjel hozzákeverjük, míg a liszt és a tej elfogyott. Csak annyi tejet
használjunk, hogy a tészta nehezen szakadva essen le a kanálról. A tisztított
mazsolát a végén, könnyedén keverjük a tésztába. Zsírozott, morzsával kihintett
formában sütjük.
Sütési ideje: 60 perc, gyenge,
közép-meleg, sütőben.