Mogyorótorta



Hozzávalók: 2 tojás, 20 deka cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 17 deka zsemlyemorzsa, 10 deka dara, 15 deka őrölt mogyoró, 1/2 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, kb. 1/4 liter tej
Mázhoz: 8 deka porcukor, 1 tojás fehérje, 1/2 citrom leve
Töltelékhez: 1/8-1/4 liter tejszín (kemény habja), 10 deka őrölt dió vagy mogyoró, kevés rum
Elkészítés: A tojásokat a cukorral, vanillincukorral elkeverjük, egymásután a zsemlyemorzsát, a darát és a sütőporral kevert mogyorót adjuk bele felváltva a tejjel. Csak az alján jól kizsírozott tortaformában közepes tűznél kb. 35 percig sütjük, megtöltjük, és mázzal bevonjuk, esetleg a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Töltelék: Ízlés szerint 1/8-1/4 liter tejszínhabot mogyoróval és rummal összekeverünk.
Máz: A cukrot a tojás fehérjével és a citrom levével elkeverjük.