A tésztához: 12 dkg vaj, 3 tojás,
12 dkg porcukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 2 ek. víz, 12 dkg reszelt
csokoládé, 12 dkg mandula, 7 dkg liszt, 1 teáskanál Dr.Oetker sütőpor, 2
teáskanál csokoládékrém-por.
Bekenésre: Kevés barackíz, 1 ek.
víz.
Beszóráshoz: 2 dkg mandula.
Készítése: A vajat habosra
keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, aztán a vizet,
kanalanként felváltva a cukrot, és mandulát. Vigyázva rászitáljuk a sütőporral
kevert lisztet, a krém-port, és a végén a fehérjék kemény habját adjuk hozzá.
Zsírozott, papírral bélelt tortaformában sütjük, 1/2 -3/4 óráig, közép-meleg,
sütőben.
A kihűlt torta tetejét gyengén
bekenjük vízzel elkevert baracklekvárral, azután bevonjuk csokoládémázzal, és a
szélét keskeny csíkban hámozott, durvára vagdalt mandulával szórjuk be.
A mázhoz a porcukrot
megszitáljuk, kakaóval vegyítjük, és a forró vízzel sűrű péppé keverjük, a
vajat hozzáadjuk, és egymással jól elkeverjük. Még melegen bevonjuk vele a
tortát.