Sachertorta



A tésztához: 12 dkg vaj, 3 tojás, 12 dkg porcukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 2 ek. víz, 12 dkg reszelt csokoládé, 12 dkg mandula, 7 dkg liszt, 1 teáskanál Dr.Oetker sütőpor, 2 teáskanál csokoládékrém-por.
Bekenésre: Kevés barackíz, 1 ek. víz.
Beszóráshoz: 2 dkg mandula.
Készítése: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, aztán a vizet, kanalanként felváltva a cukrot, és mandulát. Vigyázva rászitáljuk a sütőporral kevert lisztet, a krém-port, és a végén a fehérjék kemény habját adjuk hozzá. Zsírozott, papírral bélelt tortaformában sütjük, 1/2 -3/4 óráig, közép-meleg, sütőben.
A kihűlt torta tetejét gyengén bekenjük vízzel elkevert baracklekvárral, azután bevonjuk csokoládémázzal, és a szélét keskeny csíkban hámozott, durvára vagdalt mandulával szórjuk be.
A mázhoz a porcukrot megszitáljuk, kakaóval vegyítjük, és a forró vízzel sűrű péppé keverjük, a vajat hozzáadjuk, és egymással jól elkeverjük. Még melegen bevonjuk vele a tortát.