Hozzávalók: 22 deka cukor, 5 deka
vaj, 2 tojás, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, citromlé, 15 deka darált
mák, 22 deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle "Backin" sütőporral
keverve, 6 evőkanál tej
A töltéséhez: ribiszkelekvár,
kevés rum
A mázhoz: 15 deka finom porcukor,
3-4 evőkanálnyi forró víz, 8 deka csokoládé
Elkészítése: A vajat, cukrot és
tojást habosra keverjük, a vanillincukrot és mákot hozzáadjuk, azután a
citromlevet, majd a sütőporral kevert lisztet és tejet. Mindezt jól elkeverjük
és zsírozott formában, lassan sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, rummal
nedvesítjük, gyümölcsízzel megtöltjük, és a mázzal bevonjuk. Máz: A porcukrot
forró vízzel és a puhított csokoládéval jól elkeverjük, hogy szép sima legyen,
majd a tortára öntjük és megszárítjuk.