Mákostorta



Hozzávalók: 22 deka cukor, 5 deka vaj, 2 tojás, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, citromlé, 15 deka darált mák, 22 deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle "Backin" sütőporral keverve, 6 evőkanál tej
A töltéséhez: ribiszkelekvár, kevés rum
A mázhoz: 15 deka finom porcukor, 3-4 evőkanálnyi forró víz, 8 deka csokoládé
Elkészítése: A vajat, cukrot és tojást habosra keverjük, a vanillincukrot és mákot hozzáadjuk, azután a citromlevet, majd a sütőporral kevert lisztet és tejet. Mindezt jól elkeverjük és zsírozott formában, lassan sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, rummal nedvesítjük, gyümölcsízzel megtöltjük, és a mázzal bevonjuk. Máz: A porcukrot forró vízzel és a puhított csokoládéval jól elkeverjük, hogy szép sima legyen, majd a tortára öntjük és megszárítjuk.