Kiadós piskótatészta



Hozzávalók: 5 tojás, a tojások súlya liszt, a tojások súlya porcukor, 1 kávéskanál dr. Oetker-féle "Backin" sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 5 evőkanál víz
Töltetékhez: 15 deka cukor, 15 deka vaj, 10 deka reszelt csokoládé, 5-10 deka pirított, darált mogyoró
Mázhoz: 10 deka cukor, kevés víz, 2 deka vaj, kevés rum, 8 deka csokoládé
Elkészítése: A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a fele lisztet, 5 evőkanál hideg vizet, azzal is elkeverjük, majd a többi lisztet a sütőporral keverve és végül a tojáshabot adjuk hozzá. Jól kikent, lisztezett tepsiben megsütjük, ha kihűlt, megtöltjük és bevonjuk.
Krém: A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a puhított csokoládét és darált mogyorót.
Máz: A cukrot a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, rumot, csokoládét, sűrű péppé főzzük, és a tésztára öntjük.