Hozzávalók: 5 tojás, a tojások
súlya liszt, a tojások súlya porcukor, 1 kávéskanál dr. Oetker-féle
"Backin" sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 5 evőkanál víz
Töltetékhez: 15 deka cukor, 15
deka vaj, 10 deka reszelt csokoládé, 5-10 deka pirított, darált mogyoró
Mázhoz: 10 deka cukor, kevés víz,
2 deka vaj, kevés rum, 8 deka csokoládé
Elkészítése: A cukrot a
tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a fele lisztet, 5 evőkanál hideg
vizet, azzal is elkeverjük, majd a többi lisztet a sütőporral keverve és végül
a tojáshabot adjuk hozzá. Jól kikent, lisztezett tepsiben megsütjük, ha kihűlt,
megtöltjük és bevonjuk.
Krém: A vajat a cukorral habosra
keverjük, hozzáadjuk a puhított csokoládét és darált mogyorót.
Máz: A cukrot a vízzel felfőzzük,
hozzáadjuk a vajat, rumot, csokoládét, sűrű péppé főzzük, és a tésztára öntjük.