Hozzávalók: 2 tojás, 2 ek. víz,
10 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 7.5 dkg búzaliszt, 7.5 dkg
Dr.Oetker "Gusztin".
Készítése: A tojássárgáját a
vízzel habosra keverjük (legjobb egy habverővel), és egymás után adjuk hozzá a
cukor 2/3 részét, a vaníliás cukorral vegyítve. Ezután habverővel addig ütjük,
míg egy krémszerű masszát kapunk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, utána
folytonos keverés mellett a cukor fennmaradt részét adjuk hozzá. A habnak oly
keménynek kell lennie, hogy késsel a vágás látható legyen. Ekkor a tojáskrémhez
adjuk, a gustinnal kevert lisztet beleszitáljuk, és óvatosan a krém alá húzzuk.
Két teáskanálka segítségével zsírozott, és liszttel kihintett tepsire
csókocskákat formálunk, majd arany-sárgára sütjük.
Sütési idő: 10-15 perc, jó,
közép-erős tűznél.
Eredmény: kb. 35 db.