"Gusztin" csókocskák gyermekek részére



Hozzávalók: 2 tojás, 2 ek. víz, 10 dkg cukor, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor, 7.5 dkg búzaliszt, 7.5 dkg Dr.Oetker "Gusztin".
Készítése: A tojássárgáját a vízzel habosra keverjük (legjobb egy habverővel), és egymás után adjuk hozzá a cukor 2/3 részét, a vaníliás cukorral vegyítve. Ezután habverővel addig ütjük, míg egy krémszerű masszát kapunk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, utána folytonos keverés mellett a cukor fennmaradt részét adjuk hozzá. A habnak oly keménynek kell lennie, hogy késsel a vágás látható legyen. Ekkor a tojáskrémhez adjuk, a gustinnal kevert lisztet beleszitáljuk, és óvatosan a krém alá húzzuk. Két teáskanálka segítségével zsírozott, és liszttel kihintett tepsire csókocskákat formálunk, majd arany-sárgára sütjük.
Sütési idő: 10-15 perc, jó, közép-erős tűznél.
Eredmény: kb. 35 db.