Tészta: 30 dkg liszt, 1/2 csomag
Dr. Oetker sütőpor, 10 dkg cukor, 1 csomag Dr.Oetker vaníliás cukor, 1 tojás,
15 dkg vaj.
Töltelék: gyümölcsíz
Bekenésre: rum-máz (15 dkg cukor,
2 ek. víz, 1 ek. rum).
Díszítés: cseresznyebefőtt,
zselé, vagy gyümölcsíz.
Készítése: a sütőporral vegyített
lisztet a nyújtódeszkára szitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, ebbe tesszük a
cukrot, vaníliás cukrot, és tojást. Villa segítségével a liszt egy részével
sűrű pépet készítünk, erre rakjuk a darabokra tépett hideg vajat, a lisztet
felhúzzuk rá, gombóccá összenyomjuk, és a közepéből kiindulva sima tésztává
gyúrjuk. Egyenletesen kisodorjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és aranysárgára
sütjük. Hidegen bekenjük az egyiket gyümölcsízzel, a másikat rárakjuk.
Rum-mázzal bevonjuk, közepébe egy cseresznyét, vagy kis gyümölcsízes halmot
rakunk.
Sütési idő 15 perc, erős lángnál.
Máznak szitált porcukrot
elkeverjük a rummal, és két kanálnyi forró vízzel.