Rumos tortácskák



Tészta: 30 dkg liszt, 1/2 csomag Dr. Oetker sütőpor, 10 dkg cukor, 1 csomag Dr.Oetker vaníliás cukor, 1 tojás, 15 dkg vaj.
Töltelék: gyümölcsíz
Bekenésre: rum-máz (15 dkg cukor, 2 ek. víz, 1 ek. rum).
Díszítés: cseresznyebefőtt, zselé, vagy gyümölcsíz.
Készítése: a sütőporral vegyített lisztet a nyújtódeszkára szitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, ebbe tesszük a cukrot, vaníliás cukrot, és tojást. Villa segítségével a liszt egy részével sűrű pépet készítünk, erre rakjuk a darabokra tépett hideg vajat, a lisztet felhúzzuk rá, gombóccá összenyomjuk, és a közepéből kiindulva sima tésztává gyúrjuk. Egyenletesen kisodorjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és aranysárgára sütjük. Hidegen bekenjük az egyiket gyümölcsízzel, a másikat rárakjuk. Rum-mázzal bevonjuk, közepébe egy cseresznyét, vagy kis gyümölcsízes halmot rakunk.
Sütési idő 15 perc, erős lángnál.
Máznak szitált porcukrot elkeverjük a rummal, és két kanálnyi forró vízzel.