Gyümölcstorta



Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 tk. Dr.Oetker sütőpor, 6 dkg cukor, 1 tojás, 6 dkg vaj, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás cukor.
Rátét: 1/2 kg nyers, vagy párolt gyümölcs (pl. cseresznye és barack, vagy eper és nyári barack).
Gyümölcskocsonya: 4 db zselatinlap, 0.25 l gyümölcslé, vagy víz.
Készítése: A sütőporral kevert lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, közepén egy mélyedést nyomunk, ebbe a cukrot, és a tojást beletesszük, villával sűrű péppé keverjük. A darabokra vágott vajat rátesszük, liszttel betemetjük, gombóccá nyomjuk, és közepéből kiindulva sima tésztává gyúrjuk. A tészta 3/4 rézét egy tortalapra kinyújtjuk, a maradékból hengert formálunk, azt a lap széléhez, és oldalához nyomjuk. 15-20 percig sütjük, közép-meleg, sütőben.
Ha kihűlt, bekenjük vanília krémmel és kirakjuk a gyümölccsel.
A zselatint 10-15 percig hideg vízben áztatjuk, kicsavarva a forró gyümölcslébe tesszük, ha feloldódott és kocsonyásodni kezd, ráöntjük a gyümölcsre. Hogy teljesen megfagyjon, hideg helyre állítjuk.