Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 tk.
Dr.Oetker sütőpor, 6 dkg cukor, 1 tojás, 6 dkg vaj, 1 cs. Dr.Oetker vaníliás
cukor.
Rátét: 1/2 kg nyers, vagy párolt
gyümölcs (pl. cseresznye és barack, vagy eper és nyári barack).
Gyümölcskocsonya: 4 db
zselatinlap, 0.25 l gyümölcslé, vagy víz.
Készítése: A sütőporral kevert
lisztet a gyúródeszkára szitáljuk, közepén egy mélyedést nyomunk, ebbe a
cukrot, és a tojást beletesszük, villával sűrű péppé keverjük. A darabokra
vágott vajat rátesszük, liszttel betemetjük, gombóccá nyomjuk, és közepéből
kiindulva sima tésztává gyúrjuk. A tészta 3/4 rézét egy tortalapra kinyújtjuk,
a maradékból hengert formálunk, azt a lap széléhez, és oldalához nyomjuk. 15-20
percig sütjük, közép-meleg, sütőben.
Ha kihűlt, bekenjük vanília
krémmel és kirakjuk a gyümölccsel.
A zselatint 10-15 percig hideg vízben
áztatjuk, kicsavarva a forró gyümölcslébe tesszük, ha feloldódott és
kocsonyásodni kezd, ráöntjük a gyümölcsre. Hogy teljesen megfagyjon, hideg
helyre állítjuk.