Hozzávalók: 1/8 kg növény zsír,
35 deka liszt, 1 cs. dr. Oetker-féle "Backin" sütőporral keverve, 2
tojássárga, 4 evőkanál tej
A meghintéshez: dr. Oetker-féle
vanillincukor
A töltelékhez: 1/4 kg finomra
vágott dió vagy mandula, 20 deka cukor, 10 deka datolya, 1/4 kg mazsola, egy
citrom leve, 1 evőkanál tejföl
Elkészítése: A növény zsírt a
sütőporral kevert liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát és tejet, és
a deszkán tésztát gyúrunk belőle, majd 1/4 óráig pihentetjük. Ezután 3 drb
hosszúkás, kéttenyérnyi széles sávot sodrunk a nyújtófával belőle, megtöltjük a
dió, vagy mandula, cukor, datolya, mazsola, rum és citromlé keverékével, a
tésztát a töltelékre felhajtjuk, tojásfehérjével megkenjük és megsütjük,
vanillincukorral kevert porcukorral meghintjük.