Hozzávalók: 40 deka liszt, 1 cs.
dr. Oetker-féle sütőpor, 20 deka zsír, kevés só, 6 deka cukor, citrom leve,
tej, gyümölcsíz
A behintéshez: külön cukor 1 cs.
dr. Oetker-féle vanillincukor
Elkészítés: A sütőport a liszttel
elvegyítjük, azután a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi anyagokat és
annyi tejjel, hogy sima, könnyű tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Késfoknyira
kisodorjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, közepébe kis gyümölcsízt teszünk,
egyik felét a másikra hajtva tepsibe rakjuk, és közepes tűznél világos sárgára
sütjük. Még forrón dr., Oetker-féle vanillincukorral kevert porcukorban meghempergetjük.
(Olcsó, jó és kiadós.)