Vaníliás félhold (tojás nélkül)



Hozzávalók: 40 deka liszt, 1 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, 20 deka zsír, kevés só, 6 deka cukor, citrom leve, tej, gyümölcsíz
A behintéshez: külön cukor 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor
Elkészítés: A sütőport a liszttel elvegyítjük, azután a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi anyagokat és annyi tejjel, hogy sima, könnyű tésztát kapjunk, jól összegyúrjuk. Késfoknyira kisodorjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, közepébe kis gyümölcsízt teszünk, egyik felét a másikra hajtva tepsibe rakjuk, és közepes tűznél világos sárgára sütjük. Még forrón dr., Oetker-féle vanillincukorral kevert porcukorban meghempergetjük. (Olcsó, jó és kiadós.)