Túró-torta



Hozzávalók: 13 dkg liszt, 1 teáskanál Dr.Oetker sütőpor, 5 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 ek. tej, 5 dkg vaj.
Rátét: 50 dkg túró, áttörve, 1.25-2.5 dl tejföl, 2 tojás, 1 fehérje, 14 dkg cukor, 1 csomag Dr.Oetker vaníliakrém-por, 1 tk. sütőpor, 5 dkg mazsola, 1/2 citrom héja.
Készítése: A sütőporral elkevert lisztet gyúrótáblára szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, ebbe helyezzük a cukrot, tojássárgáját, és tejet. Villával, a liszttel sűrű pépet készítünk, erre rakjuk a darabokra vagdalt, vajat, liszttel behintjük, és gyorsan az egészet sima tésztává gyúrjuk. 2/3 részét a tésztának egy tortaforma alján kisodorjuk, a megmaradt tésztából hengert formálunk, azt a tészta szélére rakjuk, és ujjunkkal a tortaforma oldalára felnyomjuk.
A túrót áttörjük. A tejfel egy részével a krémport elkeverjük, azt a túróhoz adjuk, aztán a tojássárgákat a 2/3 rész cukrot, citromhéjat, a sütőport, és elkeverjük. Azután annyi tejfelt adunk hozzá, hogy pürészerű anyagot kapjunk. Sokáig keverni nem szabad. Most a mazsolát adjuk hozzá, azután a fehérjékből keményre vert habot, melybe lassanként belekeverjük a maradék cukrot. Vigyázva a krém alá húzzuk, ráöntjük a tésztalapra.
A túrós tésztának csak addig szabad sülni, míg a túrótöltelék teteje száraz hártyát kap.
Sütési idő: 40-50 perc, közép-meleg, sütőben.