Tepertőspogácsa



Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 cs. Dr.Oetker sütőporral keverve, 2 tojássárgája, 2 ek. rum, csipet só, bors, tejföl. Azután 25 dkg tepertő, olvasztott zsír.
Készítése: A sütőporral kevert lisztből, tojássárgájával, rummal, sóval, borssal és annyi tejföllel, amennyi szükséges, könnyű tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük, az apróra vagdalt tepertő negyed részével megkenjük, és mint a vajastésztát szokás, összehajtogatjuk. A nyújtást, zsírral kenést és a tepertőszórást négyszer ismételjük, fél-fél óráig pihentetjük, kinyújtjuk ujjnyi vastagra, tetejét megvagdaljuk, pogácsaszúróval kiszaggatjuk, tojással kenjük, és erős tűz mellett megsütjük.