Hozzávalók:
A tésztához: 18 deka liszt, 1/4
cs. dr. Oetker-féle sütőpor, 3 deka kakaó, 10 deka cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle
vanillincukor, 1 tojás, 9 deka vaj
Krémhez: 1/4 liter tej, 1/2 cs.
dr. Oetker-féle pudingpor csokoládé ízzel, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor,
10 deka cukor, 8 deka vaj
Elkészítés: Tésztát gyúrunk, 3
levelet kinyújtunk belőle, és középes tűznél kisütjük. Krém: A tejet; az
összekevert pudingport, a vanillin cukrot, cukrot és a vajat habverővel a tűzön
egy vastag krémmé verjük, és addig keverjük, amíg kihűl. A tortalapokat krémmel
bekenjük, és egymásra tesszük, a felső részt és az oldalakat vékonyan bekenjük
gyümölcsízzel, és csokoládémázzal bevonjuk. Máz: 1/8-ad liter tejet 15 deka
cukorraj szálasra főzünk, 3 szelet csokoládét 2 deka vajjal megpuhítunk, a
forró cukrot lassanként összekeverjük a csokoládéval. Még forrón a tortára
öntjük, és nem kenjük szét.